Trupi bën një gjë të pabesueshme kur fusim gishtin në kërthizë

14:08 | 26 Shtator 2017

Me siguri nga kureshtja ndonjëherë ia keni vënë vetes apo dikujt tjetër gishtin në kërthizë.

Prekja e këtillë është shumë e çuditshme dhe ndikon stimulativisht në traktin urinar.

Kështu mund jo vetëm të stimuloni dhe të nxisni indin e kërthizës por edhe indin e abdomenit i cili gjendet përreth tij.

Me rastin e stimulimit të këtillë dërgoni porosi deri te palca e kurrizit, e cila i dërgon sinjale traktit tuaj urinar.

Nëse do të kishim shtypur indin përreth kërthizës nuk do të kishim pasur të njëjtin efekt, sepse indi brenda vetë kërthizës është i pandjeshëm.

Për këtë arsye kur prekim indin e kërthizës, stimulojmë indin në stomak, i cili dërgon sinjale deri te palca e kurrizit, ndërkaq ajo dërgon më tutje deri në tru informatën që kemi nevojë të urinojmë.

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara