Tokyo zgjedhet për herë të tretë qyteti më i sigurt në botë

00:12 | 30 Gusht 2019

Revista “The Economist” përsëri ka përzgjedhur Tokyo-n si qytetin më të sigurt në botë, transmeton Anadolu Agency (AA).

Bazuar në hulumtimet e bëra është përpiluar lista e qyteteve më të sigurta në botë duke marrë parasysh kriteret si sigurinë dixhitale, individuale, shëndeti dhe siguria e infrastrukturës. Në hulumtime u përfshinë 60 metropole botërore.

Tokyo për të tretën herë zgjidhet si qyteti më i sigurt në botë. Pas Tokyo-s në listë ishin përfshirë dhe qytet si Singapore, Osaka, Sidney, Toronto, Washington, Copenhagen, Seul dhe Melbourne.

Sipas të dhënave të Kombeve të Bashkuara, në Tokyo jetojnë rreth 38 milionë njerëz.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara