Shpëtoni një herë e përgjithmonë nga myku në trup dhe në shtëpi me këto mënyra natyrale

23:22 | 5 Mars 2020

Si të detoksoni trupin tuaj nga myku?

Nëse keni simptomat e toksicitetit të mykut, duhet t’i trajtoni ato shpejt dhe natyrshëm përpara se të dëmtojnë sistemin tuaj të frymëmarrjes dhe imunitetin.

Të mësuarit se si të detoksoni trupin tuaj nga myku nuk është shumë e vështirë. Disa trajtime natyrale që japin rezultate të mira përfshijnë si më poshtë:

Qymyr i aktivizuar (activated charocoal)

Qymyr i aktivizuar është përdorur nga komuniteti mjekësor për vite me radhë për të shpëtuar pacientët nga helmet dhe substancat toksike butësisht dhe me lehtësi.

Studimet tregojnë se qymyri i aktivizuar është i suksesshëm në trajtimin e pacientëve me simptoma toksiciteti të lidhura me myk.

Për të përdorur qymyr të aktivizuar, merrni kapsula nga goja me ujë siç udhëzohet. Mos merrni me ilaçe për kapsllëk ose me antidepresantë triciklikë, digoksinë, teofilinë ose acetaminofen.

Probiotikët

Probiotikët janë një mënyrë e mrekullueshme dhe e natyrshme për të detoksuar trupin tuaj nga myku toksik. Ato janë të mira për ju, edhe nëse nuk keni ndonjë problem me myk.

Studimet tregojnë se shumë lloje të probiotikëve sulmojnë direkt mykotoksinat dhe largojnë ato në mënyrë të sigurtë nga sistemi juaj.

Probiotikët vijnë në kapsula, lëngje dhe janë të pranishëm në shumë ushqime të fermentuara.

Balta e bentonite (e njohur si balta e shërimit Indian)

Në një mënyrë të ngjashme me qymyrin, balta e bentonit lidh toksinat e mykut dhe i eliminon ato nga sistemi juaj.

Një seri studimesh duke përdorur një balte të ngjashme, Novasil, treguan se ajo në mënyrë të sigurtë dhe efektive largoi mikotoksinat pa penguar thithjen e mikronutrientit ose ndërveprimin me substanca të tjera.

Për të marrë balte bentonite për myk, merrni një kapsul në ditë.

Pastroni trupin dhe shtëpinë tuaj nga myku për t’u ndjerë më mirë shpejt

Nëse jeni ndjerë i vrazhdë, i kruar dhe i lodhur nga simptomat e alergjisë që nuk po largohen, kontrolloni shtëpinë tuaj ose vendin e punës.

Sigurohuni që të pastroni mykun nga shtëpia juaj duke përdorur një ekspert të riparimit të mykut – dhe të bllokoni çdo rrjedhje për të mos lejuar që myk të pushtojë shtëpinë tuaj në të ardhmen.

Pasi të keni detoksuar plotësisht, do të filloni të shijoni shëndetin dhe gjallërinë që mund të sjellë një jetë pa myk.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara