Përse në tualete publike gjenden dërrasat në formë të germës U

11:29 | 12 Dhjetor 2019

Nëse ndonjëherë keni pyetur përse dërrasa në guaca të WC-ve në tualete publike është ndryshe nga ato në shtëpinë tuaj, përgjigjja është shumë e thjeshtë

Në tualetet publike më së shpeshti guacat janë në formë të shkronjës U, përkatësisht në mesin e tyre gjendet vrima, për dallim nga ato të cilat janë në shtëpi në formë të germës O.

Forma e këtillë është dizajnuar në rend të parë për shkaqe higjienike.

Meshkujve dërrasa e tillë i jep më shumë hapësirë me rastin e uljes dhe zvogëlon mundësinë kontaktit të gjenitaleve me guacën.

Gjëja tjetër është, të cilën forma e këtillë pengon, dërrasa e njomur pasi që të urinojnë meshkujt.

Femrat përballen me problemin e kontaktit me dërrasën e ndotur me rastin e pastrimit pas urinimit, gjë që e pengon kjo formë e germës U.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara