Njihuni me kafshët më helmuese në botë

08:36 | 16 Gusht 2018

Në Australi jetojnë disa nga kafshët më të rrezikshme në botë, të cilat nëse bien në kontakt me njeriun mund të kenë pasoja vdekjeprurëse.

Science Insider përmes një video ka bërë të ditur se janë katër kafshë më helmuese në botë, të cilat ndodhen në këtë kontinent.

Aty merren parasysh fuqia e helmit, doza e hyrë në organizimin e njeriut dhe shpejtësia e distribuimit.

Në vendin e katërt ndodhet merimanga Atrax robustus. Helmi i saj është 60 herë më i fuqishëm se cianidi, dhe nëse ju kafshon mund të vdisni brenda dy orësh. Helmi sulmon sistemin nervor, i cili në fund shuhet.

Gjarpri i murrmë lindor është njëri prej 25 gjarpërinjve më të rrezikshëm në botë, helmi i të cilit është për madje tetë mijë herë më i fuqishëm se cianidi dhe mbyt njeriun brenda një orë. Edhe helmi i tij sulmon sistemin nervor.

Nëse mendoni se toka në Australi është e pasigurt, mund të harrosh frikën e peshkaqenëve. Megjithatë, gjithashtu mund të gjendet një “djall” toksik, oktapod blu, helmi i të cilit është një mijë herë më i fortë se cianidi.

Nga ky helm, një burrë mund të vdesë brenda 20 minutash. Bakteret në pështymën e saj krijojnë një neurotoksinë jashtëzakonisht të fuqishme që paralizon muskujt. Pasi që paraliza vjen në diafragmë dhe muskujt rreth brinjëve, ju keni vetëm disa minuta para se të vdisni.

Megjithatë, një nga kafshët detare në Australi është vrasësi i fundit, helmi i të cilit është më i shpejti dhe më efektiv kur është fjala për viktimat e saj.

Bëhet fjalë për të ashtuquajturën bleta e detit, helmi i së cilës është dy mijë herë më i fortë se cianidi dhe ata që kanë prekur këtë krijesë kanë vdekur brenda 15 minutash.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara