Fshati që i lejon fëmijët 5 vjeç të pinë cigare

20:38 | 9 Janar 2019

Duhani është ndër dukuritë më negative të shoqërisë, i cili poashtujse nëtë gjitha vendet e botës është i ndaluar në vendet publike, mirëpo pavarësisht kësaj, ekzistojnë disa tradita nëpër disa vende që kanë ditë të veçanta që lejojnë edhe fëmijë e moshës 5-vjeçare të pinë atë.

Me 6 janar festohet nga të krishterët Dita e Ujit të Bekuar ose Epifanisë, dhe pikërisht në këtë ditë në Portugali, saktësisht në fshatin Vale de Salgueiro, fëmijët e moshës 5 vjeç lejohen të pinë cigare, trasnmeton gazeta metro.

Sipas banorëve të këtij fshati kjo gjë nuk paraqet rrezik të madh për fëmijët , pasiqë praktikohet vetëm njëherë në vit për t’i respektuar traditat e të parëve.

“Ne e dime që cigarja është e dëmshme, dhe e ndaluar sidomos për fëmijët, mirëpo kjo gjë ndonjë vetëm njëherë në vit, vetëm për ta vahzduar traditën e të parëve tanë”, është shprehur për mediet lokale, Carlos Medina, banor i këtij fshati.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara