Femra më e vjetër në botë që hidhej vetëm me parashutë, vdes në moshën 88 vjeçare pasi përfundoi 1,139 kërcime

11:52 | 19 Tetor 2020

Mësuesja në pension Dilys Price, nga Cardiff, ishte 80 vjeç kur u bë mbajtësja e Rekordit Botëror Guinness si femra më e vjetër që u hedh vetëm nga parashuta në vitin 2013.

Pas kërcimit të saj të parë me parashutë në moshën 54 vjeçare, e guximshmja Price vazhdoi të përfundonte më shumë se 1,139 kërcime vetjake me parashutë në të gjithë botën.

Mësuesja frymëzuese e pensionuar, mbahet mend si ‘forcë për të mirë’.

Para kërcimit të saj të parë, kjo grua e shquar ishte e tmerruar nga lartësitë, por ajo më vonë tha se nuk mund ta ‘imagjinonte jetën pa to’.

Ajo themeloi bamirësinë Touch Trust, e cila siguron programe lëvizje krijuese për njerëzit me aftësi të kufizuara në të mësuar dhe grupe të tjera të prekshme.

Për shkak të këtyre përpjekjeve, asaj iu dha një OBE në vitin 2003 për shërbime ndaj njerëzve me nevoja të veçanta. Në Çmimet Krenaria e Britanisë 2017, ajo gjithashtu mori një çmim të veçantë njohjeje. /Telegrafi/

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara