A e keni menduar pse na duket e çuditshme ta prekim kërthizës?

22:13 | 30 Nëntor 2017

A e keni menduar pse na duket e çuditshme ta prekim kërthizës?

Veç nëse keni omphalophobia, që është fobia ndaj kërthizës, të gjithë e prekim kërthizën, shkruan apost.com, transmeton arbresh.info.

Zakonisht kjo është pjesa më e ndjeshme e trupit dhe pjesa që mund të infektohet më së shpejti.

Si pasojë e prerjes gjatë lindjes të gjithë kemi forma të ndryshme dhe nuk mund ta heqim fasionimin se përse na duhet kjo pjesë kaq fragjile e trupit tonë.

Sipas studiuesve kjo pjesë është mënyra se si ushqehen bebet kur janë në barkun e nënës.

Të gjithë pjesët tjera janë të mbyllura dhe na del se kërthiza është e vetmja pjesë nga ku e marrim ushqimin.

Disa studime tregojnë se kjo pjesë ndihmon edhe në frymëmarrje derisa fëmija të dalë nga embrioni i nënës dhe të marrë frymë me hundë e gojë./arbersh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara