Çfarë ndodh nëse mbani gishtin në kërthizë për 5 minuta?

09:09 | 5 Tetor 2017

Edhe pse nuk ju pëlqen ta pranoni, kur jeni vetëm në shtëpi shpeshherë bëni gjëra që ndoshta s’do të guxonit t’i bënit në sy të të tjerëve si për shembull të fusni gishtat në hundë, të hani dhe gëlltisni thonjtë, të shtypni pikat e zeza dhe çdo akne që mbledh qelb, apo edhe të fusni gishtin në kërthizë.

Në rastin e kësaj të fundit, ndjesia që vjen nga pas është paska e çuditshme pasi ju duket sikur keni nevojë të urinoni.

Sipas dr.Christopher Hollingsworth, kur vendosni gishtin në kërthizë stimuloni jo vetëm lëkurën rreth saj, por edhe fibrat e brendshëm të zvagrës së stomakut dhe prapa palcës kurrizore.

Neurotransmetuesit e palcës kurrizore ia dërgojnë këtë sinjal fshikëzës së urinës. Mjeku specifikon po ashtu se kërthiza është një ndër pjesët më të papastra të trupit të njeriut, një çerdhje e vërtetë ku janë gjetur mbi 100 lloje bakteresh.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara