Këngën arbëreshe “Lule Lule” e këndojnë Spanjollët

13:48 | 18 Mars 2015

“Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra “ është një bend spanjoll që në repertorin e tyre kanë këngë të ndryshme të vjetra evropjane.

Ndër shumë këngë të tjera ky bend kanë bërë edhe këngën e vjetër arbëreshe “Lule Lule”

Përvec spanjollëve ky bend përbëhet edhe nga shumë muzikantë e këngëtarë të tjerë turq,sllovenë,anglezë,rusë,serbë,indianë,francezë,grekë,italianë,meksikanë,spanjollë,iranianë dhe izraelitë.

Bendi ka për qëllim të sjellë këngët më të mira të ballkanit,ata nga data 5 mars kanë filluar koncertin e tyre me këngë të ndryshme ndër to edhe me këngën shqipe ”Lule Lule” /arbresh.info/

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara