Narkomanët në Angli ankohen për kartëmonedhën e re se po ua pret hundët kur marrin doza

01:47 | 28 Shkurt 2018

Banka e Anglisë ka hedhur prej pak kohësh në qarkullim kartëmonedhën e re 5 funtëshe dhe ende pa u përhapur mirë, ankesat për këtë prerje kanë filluar.

Fillimisht ishte komuniteti hindu dhe më pas veganët e vegjetarianët që kritikuan këtë monedhë, pasi u mësua se për prodhimin e saj përdorej edhe dhjam kafshësh, me objektivin për të rritur rezistencën dhe elementët e sigurisë.

Por, tani është një “komunitet” tjetër, që më shumë sesa për përmbajtjen, ankohen për mprehtësinë dhe ashpërsinë e prerjes.

Në rrjetet sociale përdorues të kokainës kanë dalë kundër kartëmonedhës me portretin e Winston Churchill, duke u ankuar se kanë prerë hundët gjatë marrjes së dozës nga kjo prerje./tch/

Shpërndaje në rrjete sociale