Detyrohet të humbasë 150 kg me urdhër të mbretit

23:07 | 23 Prill 2019

Një i ri saudit humbi 150 kg pasi Mbreti Abdullha personalisht e urdhëroi njeriun të shtrohej në spital për humbje peshe.

Khalid bin Mohsen Shaari peshonte 610 kg dhe u pranua në një klinikë në kryeqytetin Riyadh.

Shaari, i cili është pak nën njëzet vjeç, duhej të transportohej me mjete të posaçme për ta çuar në destinacionin e tij nga qyteti jugor ku jetonte. Humbja e peshës kërkoi ndërhyrjen e 21 specialistëve, duke përfshirë nutritionistë dhe kirurgë.

Megjithë humbjen e konsiderueshme të peshës, rruga drejt një jete normale është ende e gjatë: përkundër progresit të bërë, mjekët janë të shqetësuar për ndërlikimet që lidhen me peshën e tij të madhe: djali ndikohet mes të tjerash nga problemet e mushkërive dhe të zemrës dhe diabetit.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara