22 imazhe që “ndryshuan” botën

14:35 | 1 Dhjetor 2017

Përmes fotografisë janë dokumentuar disa nga faktet më të dhimbshme historike.

Më poshtë portali arbresh.info sjell 22 fotografi që të lënë pa fjalë.

 1. Vajza siriane

Kjo foto përshkruan krizën e refugjatëve sirianë më saktë se shumë artikuj tjerë.

 1. Shpëtimtari

Kirurgu pas 23 orësh operim

 1. Të gjitha krizat

12-vjeçari që qan duke luajtur violin për mësusin e tij të preferuar,  i cili pati fuqinë që t’i mësonte atij muzikën kundër dhunës dhe varfërisë.

 1. Dhimbja

Burri i kapluar nga dhimbja kur mësoi se vëllau i tij kishte vdekur.

 1. Shpëtimtari

Zjarrëfikësi që i ofron ujë kafshës.

 1. Lidhja baba-djalë

Djali që përpiqet “të tërheq nga varri” babain e tij.

 1. Mars

Perëndimi i diellit nga Marsi

 1. Cikloni në Mianmar

Pasojat e ciklonit që goditi Myanmar në vitin 2008 duke lënë miliona njerëz të pastrehë

 1. Realiteti i shtrembërt

Veterani i Luftës së Dytë Botërore kalon kohën e tij para një tanke.

 1. Dashuria i mund të gjitha

“Shtrëngimi i dorës” mbi varrezat e një burri protestant dhe një gruaje katolike në Holandë.

 1. Beteja e Kurskit në 1943

Momenti para betejës

 1. Kërkimi vazhdon

…bashkë me dhimbjen

 1. I pasuri dhe i varfëri

Momenti prekës kur një vullnetar kap dorën e një djali të uritur

 1. Babai dhe djali

Babai dhe djali edhe pas shumë kohësh bashkë.

 1. Vdekja me plot dhimbje

Muri brenda dhomës së gazit në Auschwitz.

 1. Luftrat e kundërshtuara

Ushtari rus luan në një piano të braktisur

 1. Humaniteti

Katolikët mbrojnë myslimanët gjatë një lutje në Kairo

 1. Bashkimi i nënës me vajzën

Nëna kthehet nga ushtria pas 7 muajsh

 1. Dashuria para të gjithave

Një çift që përqafon njëri-tjetrin nën një fabrikë të shembur

 1. Mësimi i gabuar

5-vjeçari që pin duhan

 1. Më merr me vete

“Më prit baba”

1.Mirësia i mund të gjitha

Fuqia e dashurisë dhe paqes mbi armët./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale