Tria: Parashikimet e Bashkimit Evropian për ekonominë e Italisë janë të pasakta

14:20 | 8 Nëntor 2018

Ministri italian i ekonomisë Giovanni Tria të enjten dënoi parashikimet e fundit ekonomike të Komisionit Evropian për Italinë, të cilat ishin më të këqija se të dhënat e Romës, duke thënë se analiza e Bashkimit Evropian ishte e gabuar dhe e kufizuar.

“Parashikimet e Komisionit Evropian për deficitin italian janë në kontrast të thellë me ato të qeverisë italiane dhe rrjedhin nga një analizë e pasaktë dhe jo e plotë e buxhetit,” tha Tria në një deklaratë.-përcjell arbresh.info

“Kemi keqardhje të përmendim këtë gabim teknik nga ana e Komisionit, i cili nuk do të ndikojë në vazhdimin e dialogut konstruktiv me Komisionin,” shtoi ai.

Parashikimet e Komisionit thanë se buxheti italian do të shtynte defiçitin në 2.9 për qind të prodhimit të brendshëm bruto në vitin 2019, në vend që të shihte 2.4 për qind nga Italia dhe në 3.1 për qind në vitin 2020, në vend që të binte në 2.1 si parashikoi Roma.

Tria tha se qeveria ishte e angazhuar për të respektuar 2.4 për qind si një kufi të lartë për deficitin vitin e ardhshëm.

Komisioni tha se GDP e Italisë do të rritet 1.2 për qind në vitin 2019, në vend të 1.5 për qind të parë nga Italia dhe do të rritet 1.3 për qind në vitin 2020, në vend të 1.6 për qind të parashikuar nga Roma.

Kjo do të lejonte që raportet e borxhit të ndryshonin shumë pak në tre vitet e ardhshme, tha ai.

Parashikimet e Komisionit theksojnë pikëpamjen në Bruksel, mbështetur të hënën e kaluar nga të gjithë ministrat e financave të zonës euro, se buxheti i Italisë për vitin 2019 prish rregullat fiskale të Bashkimit Evropian, të cilat kërkojnë ulje vjetore të deficitit dhe borxhit./Arbresh.info

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara