Liga italiane rezistonin shkurtim të madh në objektivin e deficitit për vitin 2019

12:02 | 6 Dhjetor 2018

Partia qeverisëse e Ligës së Italisë do të pranojë vetëm një reduktim të vogël në objektivin e deficitit buxhetor të vitit të ardhshëm, thanë burimet e partisë së lartë, duke pranuar pak ndaj Brukselit, që thotë se plani i shkel rregullat e financave publike të Bashkimit Evropian.

Rasti i Italisë për një buxhet ekspansionist është forcuar nga koncesionet e fundit ndaj protestuesve në Francë, ku deficiti tani do të tejkalojë kufijtë e Bashkimit Evropian vitin e ardhshëm, thonë zyrtarët e Ligës. Shkelja e rregullave të Francës do ta bëjë më të vështirë që Brukseli të vazhdojë të synojë Romën, thanë ata.-përcjell arbresh.info

Komisioni Evropian ka hedhur poshtë projektbuxhetin e Romës i cili thotë se deficiti do të rritet në 2.4 për qind të prodhimit të brendshëm bruto vitin e ardhshëm nga 1.8 për qind këtë vit. Brukseli thotë se ai thyen angazhimet e mëparshme për të reduktuar huamarrjen dhe nuk do të ulë borxhin e madh të Italisë.

Pas disa javësh të retorikës konfrontuese, ministrat italianë dhe Komisioni kanë zbutur kohët e fundit tonin e tyre dhe thanë se duhet gjetur një kompromis.

Megjithatë, Liga e Djathtë nuk është e gatshme të ulë objektivin e deficitit nën 2.2 për qind dhe partneri i saj i koalicionit, Lëvizja anti korrupsion, është paksa më fleksibile thanë pesë burime të qeverisë dhe koalicionit./Arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara