Ekonomi | arbresh.info

Kategoria : Ekonomi

23-2-2017-zvkm-kelmendi

Prodhuesit e pijeve ankohen për energjinë elektrike

Zëvendëskryeministri i Republikës së Kosovës, Ramiz Kelmendi, priti në takim Shoqatën e Prodhuesve të pijeve alkoolike dhe joalkoolike të Kosovës, ku është...

tirane6_1487788906-9848427

INSTAT: Çmimet në Shqipëri u rritën në janar 2017 sa dyfishi i mesatares së BE-së

INSTAT publikoi për herë të parë sot Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit (IHÇK), i cili ndryshe nga Indeksi i Çmimeve të Konsumit (IÇK) mat...

termocentrali-kosova-e-re

Termocentrali “Kosova e Re” në dorën e Bankës Botërore

Përkrahja e Bankës Botërore (BB) për Termocentralin “Kosova e Re” është kushtëzuar me përmbushjen e të gjitha kritereve të nevojshme teknike, ekonomike,...

mf-01_4118

Mbahet takimi i parë i Grupit Këshillëdhënës për Tatime dhe Dogana

Në Ministrinë e Financave sot u mbajt takimi i parë i Grupit Këshillëdhënës për Tatime dhe Dogana, i themeluar me vendim të Ministrit të Financave Avdullah...

blerand-stavileci-2-850x516-650x358

MZhE-ja pranon platformën për efiçiencën e energjisë

Agjencia e Qeverisë gjermane (GIZ) ia ka dorëzuar ministrit të Zhvillimit Ekonomik platformën për verifikimin dhe monitorimin e efiçiencës së energjisë....

dogana-atk-1902172

Buxheti në duar të Doganava dhe ATK-së, prodhimi jashtë përdorimit

Vendi vazhdon të varet nga të hyrat e doganave dhe Administratës Tatimore të Kosovës. Shteti ende nuk ka krijuar kushte për të hyra të brendshme. Barra kryesore...

avdullah hoti

Hoti: Gjatë janarit të hyrat janë rritur me 45.7 përqind

Ministri i Financave, Avdullah Hoti, ka bërë të ditur se gjatë muajit janar të hyrat janë rritur me 4.7 përqind dhe janë kursyer 660 mijë euro. Përmes rrjetit...

yagcilar-1902172

Zbritet paga e presidentit, rritet ajo e kryeministrit dhe deputetëve

Me Projektligjin për pagat i miratuar nga Qeveria e Kosovës, përveç nivelizimit të pagave në sektorin publik, do të ketë zvogëlim të pagës për presidentin e...

photo-dec-10-12-31-02-pm

Për 100 milionë euro, bien investimet e huaja

Investimet e huaja vazhdojnë me trendin e rënies. Kjo vjen si pasojë e mos realizimit të planeve që Qeveria i kishte në fillim të vitit paraprak, por edhe të...

punesimi-i-te-rinjve_1487339116-9025973

Hapen 1082 vende të lira pune në administratën publike

Ministrja e Inovacionit Milena Harito ishte e pranishme në Fakultetin e Drejtësisë, ku prezantoi planin e ri të rekrutimeve në Administratën Publike. Sipas saj,...