Arsim | arbresh.info

Kategoria : Arsim

kursi-i-gjuhes-angleze

Dita e Gjuhës Angleze nuk shënohet në Kosovë

23 prilli njihet si Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Angleze, e cila ndryshe njihet edhe si “gjuha e tregtisë, arsimit, shkencës dhe diplomacisë”. Ndonëse në...

Arsim Bajrami (3)

Bajrami: Universiteti në veri është paralel, por s’do të jetë pjesë e asociacionit

Universiteti i Mitrovicës veriore funksionon me direktivën e Serbisë dhe jo me planprogram të MASHT-it. Ky universitet paralel është krijuar me vendim të UNMIK-ut...

bajrami-780x439

Bajrami optimist për rezultatin e PISA-s në 2018-në

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami vizitoi nxënësit e Shkollës së Mesme Profesionale “Gjin Gazulli”, në Prishtinë gjatë pilotimit...

rektorati

ORCA: Parregullsi të shumta në zgjedhjen e profesorëve në UP

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) ka bërë të ditur se procesi i avancimeve të profesorëve në Universitetin e Prishtinës po karakterizohet me...

foto1_3809

MKRS-ja dhe SBASHK-u drejt finalizimit të kontratës kolektive në fushën e kulturës

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, ka takuar sot një delegacion të Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, në krye me...

rektorati

UP organizon edicionin e 17-të të Universitetit Veror

Këtë vit Universiteti Veror i Prishtinës do të organizojë edicionin e 17-të, i cili do të mbahet në periudhën 03 – 14 korrik 2017.  Universiteti veror...

qerd18081

Rritet numri i fëmijëve të inkuadruar në çerdhet e Prishtinës

Komuna e Prishtinës ka krijuar mundësitë për të filluar me një strategji të re për shkollimin në moshën e hershme dhe se është rritur dukshëm numri i...

thumbnail_foto-1-kontrata

Nënshkruhet Kontrata e re Kolektive e Arsimit në Kosovë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami dhe kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBAShK), Rrahman Jasharaj,...

sbashk-bajrami

Nënshkruhet Kontrata e re kolektive e arsimit në Kosovë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami dhe kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, sot do të nënshkruajnë Kontratën e re kolektive të...

k_7756

Kontrata e re kolektive pritet të nënshkruhet nesër

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami dhe kryetari i Sindikatë së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, Rrahman Jasharaj, do të...