Studim: Gjermanët janë më të lumtur se kurrë

21:12 | 5 Nëntor 2019

Gjermanët janë më të lumtur se që kanë qenë që nga viti 1989, sipas “Glücksatlas” të Deutsche Post 2019 (Atlas i Lumturisë) botuar të martën.

Studimi mat kënaqësinë e gjermanëve duke u kërkuar atyre që të vlerësojnë kënaqësinë e tyre në dhjetëra kategori në një shkallë nga 0 në 10, me 10 që është niveli më i lartë i mirëqenies, transmeton portali arbresh.info.

Kategoritë përfshijnë punën dhe të ardhurat, shëndetin dhe moshën, familjen, sigurinë, kohën e lirë dhe median dhe rritjen ekonomike.

Shteti më verior, Schleswig-Holstein, mbeti rajoni më i lumtur me 7.44 pikë, ndërsa Brandenburg përsëri u rendit në të fundit me 6.76.

Hessen hyri në vendin e dytë për herë të parë me rezultatin 7.31, pasuar nga Hamburgu me 7.27. Saksonia e Ulët ra nga vendi i nëntë në vendin e 11-të, me 7.18 pikë.

Hendeku i lumturisë midis Gjermanisë perëndimore dhe asaj lindore u ngushtua më tej në 0.17 pikë, nga 0.20 në vitin 2018. Vetëm 30 vjet pas rënies së Murit të Berlinit, kënaqësia në ish-shtetet e Gjermanisë Lindore u rrit në një lartësi gjithëpërfshirëse prej 7.0.

Njerëzit më të lumtur në lindje jetojnë në Thuringia, kënaqësia e të cilëve u rrit në 7.09 pikë.

Shkencëtarët besojnë se kënaqësia e shtuar është për shkak të faktorëve të tillë si niveli i ulët i papunësisë, nivelet e mira të pagave dhe shëndeti i fortë i popullatës./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara