Schaeuble: Italia do të qëndrojë në rregullat e shpëtimit evropian | arbresh.info
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble attends the weekly cabinet meeting at the chancellery in Berlin, Germany, December 14, 2016. REUTERS/Hannibal Hanschke

Schaeuble: Italia do të qëndrojë në rregullat e shpëtimit evropian

Ministri gjerman i Financave, Wolfgang Schaeuble, tha se nuk ka asnjë dyshim se Italia do të qëndrojë në rregullat e shpëtimit evropian, sikurse dhe i ka premtuar Ministri i Ekonomisë, Pier Carlo Padoan.

“Nuk kam asnjë dyshim në Italinë”, tha Schaeuble një ngjarje në Berlin, transmeton arbresh.info.

Ministri gjerman i Financave muajin e kaluar ka shprehur shqetësimin e tij në lidhje me planet e Italisë për t’i shpëtuar hudhaënies më të madhe në vend dhe shtoi se Roma duhet t’i qëndrojë besnike rregullave evropiane.

Në të njejtën kohë, një zëdhënës i ministrisë gjermane tha se gjendja paraprake e rikapitalizmit të bankave mund të bëhet vetëm përmes zbatimit të kushteve të rrepta, dukë theksuar se bankat duhet të kënë aftësi pagimi dhe se kreditorët mund të jenë të parët që pësojnë humbje./Arbresh.info
Leave a Reply