Protestë para konsullatës amerikane në Stamboll pas njohjes së Jerusalemit si kryeqytet të Izraelit

22:16 | 6 Dhjetorë 2017

Organizata të ndryshme të shoqërisë civile kanë protestuar para Kryekonsullatës së Shteteve të Bashkuara në Amerikës (SHBA) në Stamboll të Turqisë pas deklaratës së presidentit amerikan Donald Trump për ta njohur Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit.

Pjesëmarrësit në protestën e kryesuar nga Shoqata Rinore e Anadollit (AGD) dënuan vendimin e SHBA-ve, duke mbajtur pankarta me mbishkrimin “Jerusalemi është i Islamit”.

Ali Uğur Bulut, përfaqësues i shoqatës AGD, ka theksuar se vendimi i tillë i paligjshëm do të vendosë SHBA-të dhe Izraelin para një rezultati të papritur.

“Cilësimi i Jerusalemit, qytetit historik islam, kibles sonë të parë, si kryeqytet të Izraelit, do të inicojë një proces të ri i cili do të vë në pikëpyetje tërë praninë dhe marrëdhëniet e SHBA-ve në këtë rajon”, ka theksuar Bulut.

Pas fjalimit, protestuesit u larguan nga konsullata.

Reagimi vjen pasi presidenti amerikan Trump deklaroi se ka ardhur koha ta njohin Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit dhe paralajmëroi zhvendosjen e ambasadës amerikane në këtë qytet, edhe pse rezoluta e Këshillit të Sigurimit të OKB-së në vitin 1980 nuk e njeh aneksimin e Jerusalemit Lindor dhe shpalljen e tij si kryeqytet. /AA/

Protesters rally outside U.S. diplomatic mission in Istanbul a…

Protesters rally outside U.S. diplomatic mission in Istanbul after President Trump breaks with longtime U.S. policy and recognizes Jerusalem as Israel's capital. Watch on #facebooklive.

Posted by Reuters on Mittwoch, 6. Dezember 2017

Shpërndaje në rrjete sociale