Pamje dramatike brenda kampit nazist në Gjermani

23:07 | 10 Korrik 2019

Në kampin e përqendrimit në Bergen-Belsen në Gjermani, 50,000 të burgosur vdiqën brenda 5 vjetësh, duke përfshirë Anna Frank dhe motrën e saj Margot. 35.000 vdiqën nga tifoja në pesë muajt e parë të vitit 1945.

Për shkak të paraburgimit në këtë vend torturimi, 13.000 burra të tjerë vdiqën pasi u çliruar  nga kampi pas vitit 1945: të gjithë ish-të burgosurit ishin shumë të sëmurë ose të kequshqyer për t’u shëruar.

I lindur si një kamp për të burgosurit e luftës, shpejt u bë nën komandën e SS në një kamp përqendrimi tradicional ku vdiqën mijëra burra, gra dhe fëmijë. I ndarë në dy seksione kryesore, kampi i banimit (Aufenthaltslager) dhe kampi i burgimit (Häftlingslager), të rrethuar me tela me gjemba. Në kamp ​​të burgosurit u ndanë më tej sipas kombësisë dhe u izoluan nga njëri-tjetri.

Megjithëse nuk kishte dhoma gazit, të burgosurit u prekën nga tifo, tuberkulozi, urisë dhe u torturuan. Më poshtë do t’ju tregojmë një sërë fotografish të ashpra dhe dramatike, të papërshtatshme për mendjet më të ndjeshme, të cilat dëshmojnë për mizoritë e përjetuara dhe të vuajtura nga mijëra njerëz. Për të mos mbyllur sytë, në mënyrë që të mos harrosh atë që njeriu është në gjendje të bëjë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara