Padit Apple, thotë se iPhone e bëri homoseksual

14:24 | 4 Tetor 2019

Një rus ka ngrit padi kundër Apple, duke pretenduar se aplikacioni i iPhone e bëri atë homoseksuale.

Ai thotë se kjo vjen pas një incidenti që përfshin kripton-valutën GayCoin, transmeton portali arbresh.info.

Duke thënë se pësoi dëm moral, ai po kërkon një milion rubla (15,000 euro), sipas një kopje të ankesës së parë nga agjencia e lajmeve, AFP.

Homoseksualizmi u dekriminalizua në Rusi në 1993, por paragjykimet kundër homoseksualëve janë akoma të përhapura.

Në vitin 2013, Rusia miratoi legjislacionin që ndalon përhapjen e asaj që e përshkroi si propagandë gay.

Kjo zyrtarisht ndalon “promovimin e mënyrës së jetesës jo-tradicionale ndaj të miturve”, por në të vërtetë nxjerr jashtë ligjit aktivizmin LGBT. Një numër i fushatës janë sulmuar dhe vrarë gjatë vitit të kaluar.

Por çfarë ndodhi që erdhi deri te padia?

Në padinë e ngritur më 20 shtat se një monedhë virtuale e quajtur “GayCoin” u dorëzua përmes një aplikacioni të telefonave të mençur në vend të Bitcoin që ai kishte porositur.

Krypto-valuta është në thelb para virtuale – si një version në internet i parave të gatshme – dhe Bitcoin dhe GayCoin janë disa nga ato monedha

Sipas ankesës, kripto-monedha GayCoin arriti me një shënim ku thuhej: “Mos gjykoni derisa të provoni”.

“Mendova, në të vërtetë, si mund të gjykoj diçka pa provuar? Vendosa të provoj marrëdhënie të të njëjtit seks”, ka shkruar ankuesi.

“Tani kam një të dashur dhe nuk di ta shpjegoj këtë tek prindërit e mi”.

Ai shton se “jeta e tij është ndryshuar për keq” dhe ai “kurrë nuk do të bëhet më normal”.

Apple e “shtyri” atë drejt homoseksualizmit përmes manipulimit “, pretendon ai.

“Ndryshimet më kanë shkaktuar dëm moral dhe mendor”.

Sapizhat Gusnieva thotë se kompania “ka një përgjegjësi për programet e tyre”, pavarësisht shkëmbimit të pretenduar që po ndodh në një aplikacion të palëve të treta.

Gjykata do ta dëgjojë ankesën në 17 tetor, sipas informacionit në faqen e saj të internetit./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara