Më shumë se 2.200 persona vdiqën me simptoma të ngjashme me koronavirusin në Indonezi

12:03 | 28 Prill 2020

Më shumë se 2,200 indonezianë kanë vdekur me simptoma akute të Covid-19, por nuk janë regjistruar si viktima të sëmundjes, raporton Reuters.

Tre ekspertë mjekësore thanë se shifrat tregojnë numrin e përgjithshëm të vdekjeve në nivel kombëtar shumë më të lartë sesa ajo që po paraqitet zyrtarisht rreth 765, transmeton portali arbresh.info

Indonezia ka një shkallët më të ulëta të testimit të botë, ku epidemiologët thonë se kanë të vështirë të krijojë në pamje më të saktë të shkallës së infeksioneve në vendin e katërt më të populluar në botë.

Të dhënat të tanishme nga 16 provincat tregojnë se kishte 2,212 vdekje të pacientëve nën mbikëqyrje sepse ata kishin simptoma akute të koronavirusit.

Ministria e shëndetësisë në Indonezi përdor akronimin PDP për të klasifikuar këta pacientë kur nuk ka shpjegim tjetër klinik për simptomat e tyre.

Të dhënat grumbullohen nga agjencitë provinciale çdo ditë ose çdo javë nga shifrat e dhëna nga spitalet, klinikat dhe zyrtarët që mbikëqyrin varrosjet. Ajo u mor nga Reuters duke kontrolluar faqet e internetit, duke biseduar me zyrtarët e krahinës dhe duke shqyrtuar raportet e Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH).

2.212 vdekjet ishin përveç vdekjeve të 693 personave që kishin testuar pozitivisht për COVID-19 në ato provinca dhe ishin regjistruar zyrtarisht si viktima të sëmundjes.

16 provincat përbëjnë më shumë se tre të katërtat e popullsisë së vendit prej 260 milionë./arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara