Macron dhe Stoltenberg: Pavarësisht mosmarrëveshjeve, NATO mbetet e fortë

20:09 | 28 Nëntor 2019

Presidenti francez Emmanuel Macron përgëzon veten për komentet në lidhje me ”vdekjen klinike” të NATO-s duke theksuar se aleanca kishte nevojë për një thirrje zgjimi, deklaratë e bërë në një konferencë shtypi me sekretarin e përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg.

“Pyetjet që unë bëra janë pyetje të hapura që nuk janë zgjidhur”, deklaroi Macron pas bisedimeve të tyre në Paris.

Ai vuri në dukje çështje si paqja në Europë, marrëdhëniet me Rusinë, çështja me Turqinë dhe pyetjen se kush është armiku i përbashkët.

“Dy samitet e fundit iu përkushtuan vetëm mënyrës sesi mund të punojmë për të lehtësuar kostot financiare për SHBA-në”, theksoi Macron duke folur për një shkëputje të dukshme mes këtij debati dhe sfidave me të cilat përballet aleanca.

Ndërkohë, Stoltenberg thekson se pavarësisht mosmarrëveshjeve brenda aleancës, ”themelet e NATO-s janë të forta”.

”Do të vazhdojmë të përshtatemi, të modernizohemi dhe së bashku do të kërkojmë sesi mund të forcojmë më tej rolin politik të NATO-s”, theksoi Stoltenberg, pavarësisht mosmarrëveshjeve në aleancë.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara