Ligje të pazakonta rreth botës

13:12 | 7 Gusht 2019

Çdo shtëpi ka rregullat e veta dhe çdo shtet ka ligjet e tija.

Por në disa shtetet, ligjet tingëllojnë të çuditshme. Në po ju prezantojmë me një listë të ligjeve që do të ju habisnin.

Filipinet-Në Filipine, nuk mund të shkaktoni askënd “shqetësime të padrejta” ose shqetësime emocionale, i cili dënohet sipas paragrafit të dytë të nenit 287 të Kodit Penal të Rishikuar.

 

Romë, Itali-Mbajtja e peshkut tuaj të artë në akuariume të rrumbullakët është e paligjshme sepse kufizon furnizimin e oksigjenit dhe shkakton verbim te kafsha. Jo vetëm kaq, shëtitjet e qenve janë të detyrueshme në vend.

 

Arabia Saudite-Ligjet janë aq të rrepta gjatë agjërimeve të Ramazanit sa jomuslimanët nuk lejohen të hanë apo të pinë në publik. Vizitorëve iu është thënë që të respektojnë ritualin islam dhe ministria mund t’ju dëbojë ose të ndëshkojë nëse shkelni rregullin.

Tajlandë- Është e paligjshme të hedhësh paranë e kombit pasi të gjitha kartëmonedhat dhe monedhat kanë figurën e Mbretit. Meqenëse monarku është shumë i nderuar, të shkelësh fotografinë e tij dënohesh me gjobë.

 

Zvicër-Në Zvicër, speciet sociale të kafshëve duhet të mbahen në çifte ose të kenë kontakte me të tjera të llojit të tyre. Izolimi i një derri guinea, peshku i artë, papagalli, etj konsiderohet si një veprim mizorie.

 

Australia e Jugut-Ligji për përmbledhje të veprave të Australisë së Jugut 1953 ndalon çdokënd që të ndërpresë një dasmë ose një varrosje me dashje. Ju mund të gjobiteni me 10,000 dollarë australianë ose të burgoseni për dy vjet për këtë vepër.

 

Norvegji- Dënohesh nëse qeni që mban në shtëpi është jo i shëndetshëm, në bazë të Ligjit për Mbrojtjen e Kafshëve. Sidoqoftë, lejohet vetëm në rastin e disa kushteve të caktuara të sëmundjes.

 

Danimarkë-Në Danimarkë, prindërit duhet të zgjedhin emrin e fëmijës së tyre nga një listë e aprovuar me 7,000 emra. Ju mund të aplikoni për të miratuar një emër të paautorizuar; megjithatë, kombi është i njohur për rreptësinë e tij në lidhje me ligjin.

 

Danimarkë-Në Danimarkë, prindërit duhet të zgjedhin emrin e fëmijës së tyre nga një listë e aprovuar me 7,000 emra. Ju mund të aplikoni për të miratuar një emër të paautorizuar; megjithatë, kombi është i njohur për rreptësinë e tij në lidhje me ligjin.

 

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara