Kosta Rika: Gjykata Supreme lejon martesën e të njëjtës gjini

10:32 | 10 Gusht 2018

Gjykata Supreme e Kosta Rikës ka vendosur që ndalimi i martesës së njëjtës gjini në vend është jokushtetues dhe diskriminues.

Vendimi i Gjykatës i ka dhënë kohë 18 muaj legjislativit për të ndryshuar këtë ligj.

Presidenti e ka mikëpritur ligjin e ri dhe ka thënë se ai do të garantoj që “asnjë person nuk do të përballet me diskriminim për orientimin e tyre seksual”.

Shpërndaje në rrjete sociale