Kompania e vaksinave COVID-19, Vaxart nën hetime federale amerikane

21:39 | 18 Tetor 2020

Kompania bioteknologjike kaliforniane, Vaxart, e cila po punon për një vaksinë COVID-19, është nën hetim federal dhe po paditet nga një numër investitorësh për gjoja ekzagjerimin e përfshirjes në programin e Operacionit Warp Speed të qeverisë amerikane për zhvillimin e vaksinave.

Vaxart deklaroi në një dosje të Komisionit të Shkëmbimit të Letrave me Vlerë të 14 tetorit se po hetohet nga SEC dhe prokurorët federalë, të cilës iu dorëzua një thirrje nga Gjykata e Qarkut e SHBA-së për Qarkun Verior të Kalifornisë, raporton CNN.

Në qershor, Vaxart (VXRT) lëshoi një njoftim për shtyp që thoshte “Vaksina COVID-19 e Vaxart është Zgjedhur për Operacionin e Shpejtë të Qeverisë së SHBA-së”.

Lajmi ndihmoi në rritjen e çmimit të aksioneve të Vaxartit në 17 dollarë nga afërsisht 3 dollarë sa ishte gjersa fondi mbrojtës, Armistice Capital, i cili kontrollonte pjesërisht Vaxartin, shiti aksione për një fitim prej më shumë se 200 milionë dollarësh, sipas regjistrimeve të saj SEC.

Në korrik, Departamenti Amerikan i Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore (HHS) i tha New York Times se nuk kishte arritur marrëveshje financimi ose negociata me Vaxartin.

Më 14 tetor, Vaxart njoftoi rezultate inkurajuese nga studimi mbi brejtësit që morën doza orale të vaksinës COVID-19.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara