Këto fotografi të refugjatëve myslimanë ia fituan Çmimin Pulitzer, Reutersit

09:56 | 17 Prill 2018

Reuters ka fituar dy Çmime Pulitzer për raportim ndërkombëtar dhe fotografi.

Pulitzer, çmimi më prestigjioz në gazetarinë amerikane, njohu Reuters në raportimin ndërkombëtar për ekspozim të metodave të vrasjes së skuadroneve policore në Filipine në luftën kundër drogës, dhe dokumentin përmes fotografive të krizës së refugjatëve ne Mianmar e Bangladesh, transmeton portali arbresh.info.

“Në një vit në të cilin shumë Pulitzers iu dhanë çështjeve të brendshme të Amerikës, ne jemi krenarë në Reuters që kemi hedhur dritë në çështjet globale të rëndësisë së thellë”, ka thënë kryeredaktori i Reuters Stephen J. Adler.

Është hera e parë që Reuters ka fituar dy çmime në një vit./Arbresh.info/

 REUTERS/Mohammad Ponir Hossain
REUTERS/Cathal McNaughton
REUTERS/Cathal McNaughton
REUTERS/Adnan Abidi
 REUTERS/Hannah McKay
REUTERS/Adnan Abidi
REUTERS/Mohammad Ponir Hossain
REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS/Mohammad Ponir Hossain
REUTERS/Danish Siddiqui
 REUTERS/Damir Sagolj

Shpërndaje në rrjete sociale