Johnson: Nëse nuk do të kishim tani masa, Vitin e Ri do ta mirëprisnin të mbyllur

23:00 | 26 Nëntor 2020

Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, Boris Johnson, paralajmëroi sot se, nëse masat kufizuese do të lehtësohen, vendi do të ishte plotësisht i mbyllur për Vitin e Ri.

Sipas Independent, Johnson tha se veprimet e ndërmarra për të ndaluar coronavirusin ndihmuan në parandalimin e shembjes së sistemit shëndetësor, raporton reuters.

“Ne kemi arsye të besojmë se deri në pranverë, duke testuar dhe vaksinuar, ne mund t’i japim fund epokës së masave kufizuese”, pohoi kryeministri.

“Sidoqoftë, për të arritur atje, ne së pari duhet të shtyjmë dimrin e vështirë, kur sistemi shëndetësor do të jetë nën sulm, sepse moti i ftohtë i përshtatet kurorës”, tha ai.

Ndryshe, Britania deri më tani ka regjistruar 1.57 milion raste me coronavirus gjersa kanë vdekur mbi 57 mijë persona.

Lajmet më të lexuara