Gjykata e Berlinit rregullon përdorimin e të dhënave personale nga Facebook

20:10 | 12 Shkurt 2018

Gjykata e Berlinit rregullon përdorimin e të dhënave personale nga Facebook

Një gjykatë regjionale në Berlin ka bërë të paligjshme përdorimin e informatave personale në Facebook sepse ky rrejt social nuk ka pajisje adekuate t’i ruaj informatat e përdoruesve.

Kjo padi ishte nisur nga një agjenci gjermane e të drejtave të konsumatorit.

Vendimi vjen pasi Big Tech përballet me shqyrtimin në rritje në Gjermani për trajtimin e të dhënave personale të ndjeshme që i mundëson asaj te mikro-target reklamimin online, raporton Reuters.

“Facebook fshin cilësimet e parazgjedhura që nuk janë miqësore ndaj privatësisë në qendrën e vet të privatësisë dhe nuk japin informacion të mjaftueshëm rreth tij kur përdoruesit regjistrohen” ka thënë Heiko Duenkel./Arbresh.info/

Shpërndaje në rrjete sociale