Braun: Gjermania duhet të mbyllë boshllëkun e teknologjisë digjitale

15:18 | 8 Nëntor 2018

Gjermania duhet të mësojë të “nxisë jo të pengojë” përdorimin e inteligjencës artificiale, tha shefi i shtabit të kancelares Angela Merkel, pasi ajo synon të mbyllë një hendek të teknologjisë digjitale midis tij dhe ekonomive të tjera kryesore.

Kabineti i Merkel po mban një tërheqje dyditore javën e ardhshme, në fund të së cilës dëshiron të paraqesë një strategji të inteligjencës artificiale (AI) për të ndihmuar ekonominë më të madhe të Evropës të përshtatet në epokën digjitale.-përcjell arbresh.info

Gjermania ka qenë në ballë të inovacionit industrial për dekada, por politikë bërësit kanë qenë të vonshëm  për të kuptuar se modeli i eksportit, i bazuar në prodhim tradicional, është i prekshëm dhe po përpiqet të arrijë.

Madje edhe bartësit standardë si Volkswagen dhe Daimler janë të prekshëm, me pëlqimin e Uberit duke paraqitur një kërcënim për pronësinë e makinave individuale.

Platforma e përshëndetjes i takon një klase në rritje të kompanive që përdorin inteligjencën artificiale – në thelb kompjuterë që mund të trajnohen për të zgjidhur problemet  për të krijuar të dhëna dhe për të drejtuar shërbimet digjitale.

“Ne duam ta shtyjmë shumë veten për ta bërë këtë temë një sukses të madh”, tha shefi i kancelarisë Helge Braun në një prezantim të mërkurën vonë.

Ai tha se qeveria do të përqendrohet në mënyrën se si të mbledhin më shumë të dhëna, të mbështesin kërkimet e UA-së, të mbajnë punëtorë të kualifikuar dhe t’i inkurajojnë ata për të gjetur sipërmarrje të reja  dhe si ta pozicionojë rregulloren digjitale “që promovon dhe nuk pengon gjithë këtë”.

“Ne kemi shumë detyra shtëpie për të bërë atje,” tha ai, duke vënë në dukje se në shumë vende firmat bënin risi dhe shteti rregullonte më pas, ndërsa në Gjermani “përgjithësisht ka një ndalim”./Arbresh.info

Shpërndaje në rrjete sociale