BE-ja paralajmëron masa ndaj Turqisë

17:25 | 11 Korrik 2019

Bashkimi Evropian është i vendosur të kufizojë kontaktet dhe fondet ndaj Ankarasë, si hakmarrje ndaj asaj që BE-ja e quan “shpime të paligjshme” të Turqisë, për gaz dhe naftë jashtë Qipros.

Shpimet turke, BE-ja i sheh si ndërhyrje në zonën ekonomike ekskluzive të Qipros.

BE-ja është gati të shtojë më tej masat ndaj Turqisë, thuhet në deklaratën të cilën e ka parë agjencia Reuters.

“Pavarësisht nga synimet tona për të mbajtur marrëdhënie të mira fqinjësore me Turqinë, pëshkallëzimi i vazhdueshëm i saj dhe sfidimi ndaj sovranitetit të shtetit tonë anëtar Qipros, në mënyrë të pashmangshme do ta detyrojë BE-në të përgjigjet në solidaritet të plotë”, tha të mërkurën, Donald Tusk, president në largim i Këshillit Evropian.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara