Aeroplani misterioz X-37B i Forcave Ajrore të SHBA-së shihet në qiellin e Holandës

08:27 | 24 Gusht 2018

Aeroplani i hapësinorë X-37B të Forcave Ajrore të SHBA-së u fotografua të hënën nga  ndjekesi satelitëve me bazë në Holandë, Marco Langbroek, ndërsa fluturonte mbi qytetin holandez Leiden.

Ndërsa detajet rreth orbitës së aeroplanit mbahen sekret nga publiku, Langbroek tha për Space.com se ai është i sigurtë se ai kapi avionin, pasi ai punon me një grup të vogël të shikuesve të qiejve që ndjekin rrugën e saj.

Sipas Langbroek, avioni po fluturonte shumë ultë në orbitë, duke fluturuar në një lartësi midis 193 dhe 202 milje. “Në thelb, vetëm një lloj objekti përshtatet me këtë: X-37B. Misionet e mëparshme X-37B që kemi gjurmuar gjithashtu janë orbituar në lartësi kaq të ulëta, objekti gjithashtu ka një ndriçim të ngjashëm me misionet e mëparshme të OTV,” tha ai.

Lajmet më të lexuara