Mësimdhënësit kërkojnë largimin nga përdorimi të disa teksteve shkollore

21:04 | 21 Shkurt 2020

Ndonëse janë shpenzuar qindra-mijëra euro për botimin e librave të rinj, viti shkollor 2019-2020 ka krijuar konfuzion për nxënës të cikleve të ndryshme, por edhe për vetë mësimdhënësit.

Pos kësaj, edhe përmbajtja e njësive mësimore nuk është e përshtatshme për nxënësit e ciklit fillor, për shkak të gabimeve përmbajtësore, jokreativitetit e mospërshtatjes me moshën e nxënësve.

Mësimdhënësit thonë se janë në hall dhe se shpesh nuk kanë idenë se si t’u shpjegojnë nxënësve gjëra që nuk janë të qarta as për vetë ata, raporton KTV.

Andaj, shumë mësimdhënës e drejtues të institucioneve shkollore në 5 komunat e vendit, në Prishtinë, Podujevë, Obiliq, Fushë Kosovë e Drenas, kanë kërkuar që të rishikohen ose të anulohen tekstet shkollore për klasat 1,2,6,7,10,11, të hartuara vitin e kaluar.

Sipas njohësve të arsimit, anulimi i këtyre teksteve shkollore dhe hapja e konkursit është domosdoshmëri, por, sipas tij, pikënisje e ndryshimit nuk është vetëm konkursi, por i tërë procesi i vlerësimit të tyre.

Për shkak të shkeljeve, nga Këshilli i ekspertëve të teksteve shkollore, vitin e kaluar dhanë dorëheqje dy anëtarët Fadil Grajçevci dhe Sefer Avdiaj, me arsyetimin se i gjithë procesi ka qenë i montuar dhe ka pasur favorizime.

Përderisa klasat 1, 2, 6, 7, 10, 11, nga shtatori i vitit të kaluar janë duke punuar me tekste të reja, klasat 3,4,5, 8, 9 dhe 12, ende janë duke punuar me tekste të vjetra.

Vetë ministrja e Arsimit, Hykmete Bajrami, ka thënë se kërkesat e këtyre mësimdhënësve do të shqyrtohen konform ligjit në fuqi, pa sqaruar se cilat do të jenë veprimet e saj konkrete.

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara