Vazhdon beteja për Hotelin Grand

16:22 | 24 Nëntor 2018

Paqartësitë rreth Hotelit Grand në Prishtina po vazhdojnë edhe pas 12 vjetësh që kur se ishte privatizuar, si pjesë e procesit të privatizimit të ndërmarrjeve shoqërore. Derisa, blerësi i Hotelit Grand pretendon se i është bërë e padrejtë dhe se procesi gjyqësor ende është duke vazhduar, Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP), thotë të kundërtën.

I privatizuar në vitin 2006 në një vlerë prej mbi 8 milionë euro, kontratat obligonte blerësin e Hotelit Grand që të bënte investime në vlerë prej mbi 20 milionë euro dhe të punësonte 570 punëtorë.

Por, mosrealizimi i zotimeve nga ana e blerësit thuhet se bëri që kjo ndërmarrja shoqërore të hynte në paqartësi në mes blerësit të Hotelit Grand, Zylqif Berisha pronar i kompanisë NTP ‘Unio Commerce’ dhe AKP-së.

Agjencia Kosovare e Privatizimit në vitin 2012 tërhoqi aksionet në ndërmarrjen e re Grand Hotel dhe ktheu këtë ndërmarrje nën administrimin e vet. Kjo tërheqje e aksioneve nga blerësi i këtij hoteli, Zylqif Berisha po konsiderohet të jetë bërë në mënyrë të padrejtë.

Artikullin e plotë mund ta lexoni në Radio Evropa e Lirë

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara