“Sëmundja e Snapchatit” fenomen i ri shqetësues

14:39 | 9 Gusht 2018

Filtrat e Instagram dhe Snapchat janë trendi më i ri i  famshëm, duke ofruar standarde joreale të bukurisë që mund të nxisin njerëzit të ndihen të pakënaqur me mënyrën se si duken në jetën reale.

Kjo është sipas tre hulumtuesve të Universitetit të Bostonit, të cilët publikuan një artikull në lidhje me dismorfinën e trupit në revistën mjekësore të kirurgjisë plastike të fytyrës JAMA këtë muaj.-përcjell abresh.info

Dismorfina është një gjendje e shëndetit mendor ku njerëzit ndjehen të shqetësuar padrejtësisht për mënyrën se si ata duken dhe autorët shkruan se filtrat Snapchat dhe Instagram kanë “ndryshuar perceptimin e njerëzve për bukurinë në të gjithë botën”.

Ata theksuan një fenomen sidomos shqetësues: “Sëmundjet e Snapchat.” Ata e karakterizuan këtë si një fenomen në zhvillim ku pacientët e kirurgjisë plastike nuk kërkojnë të duken si të famshëit, por më shumë si filtrat e “Snapchat” dhe “Instagram””buzët më të plota, sytë më të mëdhenj ose hundë më të hollë”

Dismorfina e Snapchat u raportua për herë të parë nga The Independent më herët këtë vit, kur një kirurg kozmetikë tha se më shumë gra po kërkonin të dukeshin si selfiet e tyre. Hulumtuesit e Bostonit shkruan: “Ky është një trend alarmant, sepse ato vetitë e filtruara shpesh paraqesin një vështrim të paarritshëm dhe po e shpërfillin vijën e realitetit dhe fantazisë për këta pacientë”./Arbresh.info

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara