Elektrokosmeti vazhdon të operojë në veri pa licencë

10:58 | 5 Dhjetor 2018 | Vlora Selimi

Petrit Pepaj, zëdhënës i avokatit të Popullit në mbledhjen e Komisionit për të Drejtat e Njeriut tha se kanë informacione se në veri është duke operuar një kompani serbe e jashtëligjshme.

“Në momentin kur kemi një vendim të prerë nga Gjykata ne do të marrim vendim. Republika e Kosovës ka obligim për furnizim të qytetarëve. Kostoja për mbulimin e burimin të energjisë në veri nuk është tu u mbulu. Furnizimi me rrymë në veri po bëhet nga Kosova, por po menaxhohet  nga operatorët e Evropës. Sipas marrëveshjes në veri duhet të formohet një operator i veçantë qëbënë furnizimin, por ndonëse është lajmëru ai operator ende s’është formu. Palës Serbe ju është bërë presion që sa më parë të aplikojnë për licencë dhe ata të operojnë në mënyrë të ligjshme, por deri tash nuk ka kërkesë për aplikim nga Serbia. Kosova ka shprehë vullnetin, ka regjistru kompaninë, por ata ende nuk kanë licencë.  Me sa jemi në dijeni ne veri operon për furnizim  një kompani  Serbe, e cila nuk ka licencë. Pra është e  jashtëligjshme, ajo me sa kemi informacione  quhet  “Elekto kosmet,” është shprehur Pepaj para anëtarëve të komisionit.

Komisioni për të Drejtat e Njeriut po diskuton rreth zbatimit të rekomandimeve për faturimin e rrymës në katër komunat veriore, të miratuara nga Kuvendi më 9 shkurt./arbresh.info/

Komisioni diskuton për borxhin e rrymës në komunat Veriore

Shpërndaje në rrjete sociale

Lajmet më të lexuara